KUZGI BUG‘DOY URUG‘LARINING DON SIFATLARIGA MAKRO VA MIKRO O‘G‘ITLAR HAMDA O‘STIRUVCHI STIMULYATORLARNING BOG‘LIQLIGI - Karimova Zarrina Abdurafikovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kuzgi bug‘doy urug‘larining don sifatlarini oshirishda makro va mikro o‘g‘itlarning, shuningdek o‘stiruvchi stimulyatorlarning roli, ta’sir mexanizmlari va samaradorligi keng yoritiladi. Maqolada shu vositalar yordamida don sifat ko‘rsatkichlari va hosildorlik qanday o‘zgarishi, agrar texnologiyalarni takomillashtirish va zamonaviy yondashuvlarning ahamiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. O‘g‘itlar va stimulyatorlar bilan ishlash tajribasi, ularni qo‘llash texnologiyasi, kuzgi bug‘doy urug‘ining biologik va fiziologik xususiyatlariga ta’siri haqida ma’lumotlar, xalqaro va mahalliy olimlaridan olingan ilmiy natijalar asosida bayon etiladi.