KUZGI QATTIQ BUG'DOY NAVLARI VA HOSILDORLIGI - Karimova Zarrina Abdurafikovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada kuzgi qattiq bug‘doy navlarining agrobiologik xususiyatlari, ularning ekish va yetishtirish texnologiyasi, moslashtiruvchanligi hamda hosildorligi to‘g‘risida zamonaviy ilmiy hamda amaliy manbalar asosida tahlil berilgan. Kuzgi qattiq bug‘doy navlarining seleksion-eraraligi, yuqori hosildorligi, iqlim va tuproq sharoitlariga moslashuvi, kasallik va zararli omillarga chidamliligi, texnologik va oziqlik sifati bilan bog‘liq asosiy ko‘rsatkichlar yoritilgan. Ushbu maqolada navlarning genetik resurslari, agrotexnik tadbirlar, parvarish va urug‘ tanlash texnologiyasi, navlararo va nav ichidagi farqlar, tuproq-iqlim sharoitiga mos ekish sxemalari va har xil agrofonlarda kuzatilgan hosildorlik natijalari haqida batafsil ma’lumotlar bayon etiladi.