MAKTABGACHA TA`LIM YOSHDAGI BOLALAR LAYOQATINI SHAKLLANTIRISH - Rahmatova Fotima Gʻanievna,; Vahobova Kamola Komilovna, (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2022)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yoshdagi  bolalar,  asosan  6-7  yoshli  bolalar maktabga  tayyorgarligining  asosiy  belgilaridan  biri  nutqini  rivojlanganligidir. Bolalar bog`chasida har bir guruhda nutq o`stirish bo`yicha egallashi lozim bo`lgan bilim,  ko`nikma  va  malakalarining  m`eyori  ko`rsatilgan.  O`z  vaqtida  muntazam kundalik faoliyatda, mashg`ulotlar jarayonida dasturda ko`rsatilgan vazifalar amalga oshirilsagina kutilgan natijaga erishiladi.