(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi kunda ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlar, xususan, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) texnologiyalaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Kimyo fanini o‘qitishda STEM yondashuvini joriy etish o‘quvchilarning nazariy bilimlarini amaliy tajribalar bilan bog‘lash, fanlararo integratsiyani ta’minlash va ijodiy hamda tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish imkonini beradi. Mazkur texnologiyalar kimyoviy jarayonlarni hayotiy misollar orqali tushuntirish, laboratoriya ishlarini innovatsion usullar bilan boyitish va o‘quvchilarni ilmiy izlanishlarga jalb etishga xizmat qiladi. Hozirgi kunda maktab va oliy ta’lim muassasalarida kimyo fanini o‘qitishda STEM loyihalari, tajriba sinflari, robototexnika elementlari va raqamli platformalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning fanga qiziqishi oshirilmoqda. Shu bilan birga, STEM texnologiyalari kimyo ta’limining samaradorligini yuksaltirib, bozor iqtisodiyoti sharoitida raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlashga xizmat qilmoqda. Demak, kimyo fanida STEM yondashuvining qo‘llanilishi bugungi kunda ta’lim sifati va o‘quvchilar bilimini oshirishda strategik ahamiyatga ega.