(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunda ta’lim jarayonini samarali tashkil etishda axborot texnologiyalaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Xususan, kimyo fanini o‘qitishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini qo‘llash o‘quvchilarning bilim olish jarayonini yengillashtirib, mavzularni chuqurroq o‘zlashtirish imkonini beradi. Virtual laboratoriyalar, multimediya taqdimotlari, animatsiyalar, interaktiv dasturlar va elektron darsliklardan foydalanish kimyoviy jarayonlarni vizual tarzda ko‘rsatishga yordam beradi. Bu esa o‘quvchilarda abstrakt tushunchalarni oson anglash, mustaqil ishlash, tahliliy fikrlash va tajribaviy ko‘nikmalarni shakllantirish imkoniyatini yaratadi.