(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qandli diabetda glyukozani nazorat qilishning zamonaviy farmakologik yondashuvlari tahlil qilingan. Metformin, GLP-1 retseptor agonistlari, SGLT2 ingibitörlari, DPP-4 ingibitörlari va insulin terapiyasining samaradorligi, xavfsizligi va klinik qo‘llanilishi yoritilgan. Shuningdek, yangi dorivor vositalar, masalan, orforglipron va sun’iy intellekt asosidagi insulin yetkazib berish tizimlari haqida ma’lumot berilgan. Maqola qandli diabetni davolashda individual yondashuvning ahamiyatini ta’kidlaydi.