(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Parkinson kasalligining patogenez mexanizmlari, an’anaviy farmakologik davolash usullari va so‘nggi yillarda ishlab chiqilgan yangi terapiya strategiyalari yoritilgan. Yangi farmakologik preparatlar qatoriga adenozin A2A retseptor antagonistlari, gen terapiyasi asosidagi dori vositalari, neyroprotektiv agentlar, immunomodulyator preparatlar va hujayra terapiyasi bilan bog‘liq farmakologik yondashuvlar kiradi. Maqolada ushbu dori vositalarining samaradorligi, klinik qo‘llanilishi, afzalliklari va kamchiliklari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.