(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Xumbuztepa arxeologik yodgorligining tarixiy va madaniy ahamiyatini yoritishga bagʻishlangan. Unda yodgorlikning geografik joylashuvi, arxeologik tadqiqotlar jarayoni, topilgan ashyolar va ularning tarixiy davrlanishi haqida mufassal maʼlumotlar berilgan. Maqolada Xumbuztepa hududining qadimiy aholi punktlaridan biri sifatida shakllanishi, ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyoti hamda mintaqaning umumiy tarixiy jarayonlaridagi oʻrni arxeologik materiallar asosida tahlil etilgan. Shuningdek, yodgorlikdan topilgan kulolchilik buyumlari, meʼmoriy qoldiqlar va boshqa arxeologik topilmalar orqali turli davrlarning xronologiyasi aniqlangan. Mazkur maqola Oʻzbekistonning boy madaniy merosini oʻrganishga qiziquvchilar uchun muhim ilmiy manba hisoblanadi.