(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада Хитой Халқ Республикасининг яшил иқтисодиётга ўтишдаги сиёсий, иқтисодий ва технологик тажрибаси таҳлил қилинган. Қайта тикланувчи энергия манбалари, яшил молия ва саноат модернизацияси бўйича амалга оширилган чора-тадбирлар мисоллари асосида мамлакатнинг глобал миқёсдаги етакчи ролини кўрсатиб ўтилган. Шунингдек, мазкур тажрибани Ўзбекистон шароитига мослаштириш имкониятлари, жумладан қуёш ва шамол энергетикасини ривожлантириш, яшил молия бозорини йўлга қўйиш ва “яшил шаҳарлар” концепциясини амалга ошириш каби йўналишлар очиб берилган.