(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy oftalmologiyada lazer va mikroxirurgiya texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Koʻz kasalliklarini davolashda yuqori aniqlik, minimal invazivlik va xavfsizlik tamoyillarini taʼminlaydigan usullar sifatida ularning afzalliklari tahlil qilindi. Lazer texnologiyasi refraktiv jarrohlikda, glaukoma va toʻr pardasi kasalliklarida keng qoʻllanilsa, mikroxirurgiya katarakta, keratoplastika hamda vitreoretinal amaliyotlarda samarali natija bermoqda. Tadqiqotda zamonaviy yondashuvlarning klinik ahamiyati va istiqbollari ko‘rsatib berilgan.