(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада 2022–2024 йиллардаги халқаро тўлов тизимларининг ривожланиш тенденциялари кўриб чиқилади. Геосиёсий омилларнинг таъсири, технологик инновацияларнинг жорий этилиши ва янги тартибга солиш талаблари таҳлил қилинади. Нақд пулсиз тўловларнинг ўсишига оид маълумотлар келтирилиб, рақамли валюталарнинг ривожланиш тенденциялари таҳлил қилинади. Иқтисодий глобаллашув ва молиявий операцияларни рақамлаштириш шароитида халқаро тўлов тизимлари самарали транзакцияларни таъминлашда, фойдаланувчиларнинг тоÿловлар қулайлиги, тезлиги ва хавфсизлигига боÿлган эҳтиёжини камайтиришда асосий рол ўйнайди. Ушбу иш халқаро тўлов тизимларини ривожлантиришнинг замонавий тенденцияларини ўрганишга, шунингдек, уларнинг кейинги эволютсияси истиқболларини таҳлил қилишга бағишланган. Иқтисодий интеграция ва давлатнинг молия институтлари билан ўзаро ҳамкорлиги шароитида халқаро тўлов тизимларининг роли ҳам ўрганилади.