(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro fond bozorining mazmuni, rivojlanish bosqichlari va global iqtisodiy tizimdagi o‘rni tahlil qilingan. Xususan, O‘zbekiston kompaniyalarining xalqaro kapital bozoriga chiqish jarayoni, ularning investitsiya jalb etishdagi imkoniyatlari va duch kelayotgan muammolari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot davomida nazariy va empirik yondashuvlar qo‘llanilib, O‘zbekistonning dastlabki suveren obligatsiyalari joylashtirilishi, yirik korxona va banklarning IPO jarayonlariga oid amaliy tajribalar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, mamlakatning ichki kapital bozorini rivojlantirish, xalqaro investorlarga qulay muhit yaratish hamda korporativ boshqaruvni takomillashtirish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, agar tizimli islohotlar davom ettirilsa, O‘zbekiston qisqa muddatda nafaqat mintaqaviy, balki global fond bozorida ham o‘z o‘rnini mustahkamlashi mumkin. Tadqiqot natijalari ilmiy hamjamiyat, davlat siyosatchilari va xorijiy investorlar uchun amaliy ahamiyat kasb etadi.