(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada surunkali yurak yetishmovchiligi (SYY)ning rivojlanish sabablari, patogenez mexanizmlari, klinik ko‘rinishlari hamda zamonaviy davolash strategiyalari yoritilgan. SYYni davolashda farmakoterapiya, invaziv usullar, jarrohlik amaliyotlari va reabilitatsiya dasturlari muhim ahamiyat kasb etishi ta’kidlangan. Zamonaviy klinik tavsiyalar asosida SYY bilan og‘rigan bemorlarda hayot sifatini yaxshilash va o‘lim ko‘rsatkichini kamaytirishga qaratilgan yondashuvlar ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.