(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yurak ishemik kasalligining (YIK) patogenez mexanizmlari, klinik belgilari hamda davolash strategiyalari keng yoritilgan. Xususan, invaziv davolash usullari (koronar stentlash, aorto-koronar shuntlash, perkutan koronar intervensiyalar) va konservativ davolash (farmakoterapiya, parhez, reabilitatsiya) samaradorligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Turli klinik holatlar va zamonaviy tavsiyalar asosida YIKni davolashning integrativ yondashuvi muhokama qilinadi.