(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tish sezgirligi (dentin gipersensitivligi)ning kelib chiqish sabablari, patogenezi va klinik belgilari tahlil qilinadi. Tish sezgirligi stomatologik amaliyotda keng tarqalgan muammo bo‘lib, bemorlarning hayot sifatini sezilarli darajada pasaytiradi. Ushbu maqolada sezgirlikni kamaytirishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar – remineralizatsion terapiya, lazer texnologiyalari, biokeramik va nanokompozit materiallar, desensitizatsion gel va pastalar, shuningdek, profilaktik choralarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari tish sezgirligini kamaytirishda kompleks yondashuvning samaradorligini ko‘rsatadi.