(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shaxsni tasdiqlovchi hujjatlarning huquqiy va ijtimoiy ahamiyati, turlari hamda ularni tadqiq etishning asosiy usullari ko‘rib chiqiladi. Maqola shaxsiy guvohnoma, pasport va boshqa rasmiy hujjatlarning tarixiy rivojlanishi, ularning hozirgi kundagi elektron shakllari va xavfsizlik funksiyalari haqida maʼlumot beradi. Shuningdek, hujjatlarni kriminalistik tadqiq qilish, jumladan, ularning autentifikatsiyasi va qalbakilashtirilganligini aniqlash usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy biometrik texnologiyalarning ahamiyati va ularning hujjatlar xavfsizligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan.