(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kompyuter grafikasi tushunchasi, uning rivojlanish bosqichlari va asosiy turlari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, grafikaning raster, vektor, fraktal va uch o‘lchamli turlari hamda ularning qo‘llanish doiralari batafsil tahlil qilinadi. Kompyuter grafikasining ilm-fan, muhandislik, arxitektura, tibbiyot, ta’lim, san’at va o‘yin industriyasidagi ahamiyati yoritiladi. Zamonaviy axborot texnologiyalari bilan uyg‘unlashgan holda uning yangi tendensiyalari – virtual va kengaytirilgan reallik, sun’iy intellekt asosida grafik yaratish, real vaqt rejimidagi vizualizatsiya va bulutli texnologiyalarning imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari kompyuter grafikasining nafaqat ta’lim jarayonidagi, balki jamiyat taraqqiyotidagi o‘rnini ham ochib beradi.