(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchining faolligi, mustaqil fikrlashi va amaliy bilimga ega bo‘lishi eng asosiy ko‘rsatkichlar sirasiga kiradi. Ayniqsa, matematik analiz, jumladan integral tushunchasini o‘rgatishda, o‘qituvchining metodik yondashuvi muhim rol o‘ynaydi. Mazkur mavzu o‘zining abstraktligi, mantiqiy chuqurligi va yuqori darajadagi tushuncha talab etishi bilan ajralib turadi. Shu bois, vizualizatsiya, animatsiya va interaktiv vositalardan foydalanish nafaqat tavsiya etiladi, balki zamonaviy didaktik yondashuvning ajralmas qismi hisoblanadi.