(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining ekologiya sohasidagi xalqaro hamkorligi, uning huquqiy-institutsional bazasi, xalqaro tashkilotlar bilan o‘zaro integratsiyalashuv mexanizmlari va milliy qonunchilikda ekologik boshqaruvni modernizatsiya qilish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqlim o‘zgarishi bo‘yicha Parij bitimi, Biologik xilma-xillik to‘g‘risidagi konvensiya, BMTning barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) bo‘yicha xalqaro-huquqiy majburiyatlar, shuningdek, Yevropa Ittifoqining “Yashil kelajak” tashabbuslari bilan uyg‘unlashuv jarayonlari o‘rganilgan. Mamlakatning ekologik boshqaruv, chiqindilarni qayta ishlash, sanoat ekologiyasi, havo sifati monitoringi, raqamli ekologik nazorat tizimlarini joriy etish bo‘yicha xorijiy tajribani milliy amaliyotga moslashtirishdagi muammolar va takliflar ishlab chiqilgan.