(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda zamonaviy ingliz tili leksikasining shakllanishi va rivojlanishida internetning lingvistik hamda sotsiolingvistik ta’siri keng ko‘lamda tahlil qilingan. Internet kommunikatsiyasi natijasida shakllangan yangi so‘zlar, qisqartmalar, memlar asosidagi leksik birliklar, shuningdek, semantik kengayish, qisqarish va funksional o‘zgarish jarayonlari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda lingvistik kuzatuv, korpus tahlili, statistik solishtirish metodlari qo‘llanilib, internet muhitida faol ishlatilayotgan leksik birliklarning ingliz tilining umumiy lug‘at tarkibiga integratsiyalanish darajasi aniqlangan. Tahlil natijalari internet tili va kundalik adabiy til o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir intensivligi yildan-yilga oshib borayotganini ko‘rsatadi.