(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola milliy g‘oya, ijtimoiy taraqqiyotning fundamental omillari va dinning jamiyat hayotidagi o‘rni o‘rtasidagi murakkab, ammo zarur uyg‘unlikni ilmiy nazariy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot zamonaviy O‘zbekiston sharoitida milliy o‘zlikni anglashning kuchayishi, ijtimoiy-iqtisodiy islohotlarning jadallashuvi va diniy qadriyatlarga bo‘lgan munosabatning o‘zgarishi kabi uch ustuvor yo‘nalishning o‘zaro ta’sir mexanizmlarini ochib berishni maqsad qilgan. Maqolada milliy g‘oya strategik rivojlanishning g‘oyaviy asosini shakllantirishi, din esa ma’naviy yetuklik va ijtimoiy barqarorlikning kafolati sifatida namoyon bo‘lishi ta’kidlanadi.