(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gen muhandisligi texnologiyalarining irsiy kasalliklarni aniqlashprofilaktika qilish hamda davolashdagi o‘rni ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Genom tahriri xususan CRISPR-Cas9, TALENs va ZFN kabi texnologiyalarning imkoniyatlari, ularning afzallik va xavflari, klinik tadqiqotlarda qo‘llanilishi keng yoritiladi. Tadqiqot natijalari gen terapiyasining kelajakda shaxsiy tibbiyot, prenatal diagnostika va genomni modifikatsiya qilish orqali irsiy kasalliklarni kamaytirishdagi strategik ahamiyatini ko‘rsatadi.