(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ikkilamchi bepushtlikning zamonaviy tibbiyotdagi dolzarb muammolaridan biri sifatida tahlili berilgan.Ikkilamchi bepushtlik-bu ilgari homilador bo’lgan ,ammo keyinchalik homiladorlikka erisha olmayotgan ayol yoki erkak juftliklarda uchraydigon holatdir.Maqolada ushbu holatning asosiy sabablari- jinsiy yo’l bilan yuqadigon infeksiyalar, gormonal disbalans, bachadon yoki tuxumdan kasalliklari, erkaklarda urug’ sifati pasayishi va boshqa omillar ko’rib chiqilgan.Tashxis qo’yishda labaraator va instrumental tekshiruvlarning roli, shuningdek, ultra tovush diagnostikasi, gisterosalpingeografiyasi va gormonal testlar haqida malumotlar beriladi.Davolash yo’llari sifatida esa dori vositalari, jarrohlik aralashuvi, sun’iy urug’lantirish(IUI,IVF)kabi zamonaviy usullar muhikama qilingan.Maqola sog’lom repraduktiv salomatlikni saqlash va bepushtlikni bartaraf etishda malakali yondashuvning ahamyatini ta’kidlaydi.