(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур дарс ишланмаси (ёки мақола) физика фанининг муҳим бўлимларидан бири – ёруғликнинг тўлқин хоссаларини ўрганишга, хусусан, интерференция ва дифракция ҳодисаларининг моҳияти, уларнинг намоён бўлиш шартлари ва амалий қўлланилишини таҳлил қилишга бағишланган. Ишда назарий асослар билан бирга, ушбу ҳодисаларни кўрсатишга қаратилган демонстрацион тажрибалар ва замонавий технологиялардаги мисоллар (голография, дифракцион панжаралар) келтирилади. Асосий мақсад – ўқувчиларда ёруғликнинг тўлқин табиати ҳақидаги чуқур билимларни шакллантириш ва уларнинг физик фикрлашини ривожлантиришдир.