(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур иш техник фанларни ўқитишда симуляцион дастурлардан фойдаланишнинг афзалликларини таҳлил қилишга бағишланган. Замонавий таълим жараёнида назарий билимларни амалий кўникмалар билан уйғунлаштириш муҳим аҳамият касб этади. Симуляция дастурлари мураккаб техник жараёнларни визуаллаштириш, хавфсиз муҳитда тажриба ўтказиш, хатоларни кам харажат билан тузатиш ва ўқувчиларнинг танқидий фикрлаш қобилиятларини ривожлантириш имконини беради. Ишда асосий эътибор симуляциянинг ўқув самарадорлигига, унинг молиявий ва методик афзалликларига қаратилган.