(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada terining parazitar kasalliklari — pedikulyoz, qotir (skarabiye), dermatofitoz, demodekoz va boshqa invazion kasalliklarning etiologiyasi, klinik belgilari, profilaktik choralari hamda ushbu kasalliklarda hamshiralik parvarishining zamonaviy yondashuvlari yoritilgan. Hamshiraning asosiy vazifalari — bemorlarni o‘z vaqtida aniqlash, parazitlarga qarshi dori vositalarini qo‘llash texnikasi, sanitariya-gigiyena tadbirlarini tashkil etish, kasallik tarqalishining oldini olish va bemor hamda uning oila a’zolariga gigiyenik tarbiya berishdir. Maqolada amaliy tavsiyalar, hamshiralik jarayonining bosqichlari (baholash, rejalashtirish, amalga oshirish va samaradorlikni baholash) bo‘yicha ilmiy asoslangan ma’lumotlar taqdim qilingan.