(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada adabiyot darslarida folklor, xalq og‘zaki ijodi va zamonaviy she’riyat orqali o‘quvchilarda milliy ongni rivojlantirish masalalari o‘rganiladi. Folklor va xalq og‘zaki ijodi talabalarda axloqiy qadriyatlarni, tarixiy xotirani va ijtimoiy ongni shakllantirishning samarali vositasi sifatida tavsiflanadi. Zamonaviy she’riyat esa hissiy tajriba, kreativ fikrlash va estetik didni rivojlantiradi. Maqolada darslarda interaktiv metodlar, multimedia vositalari, loyihaviy ishlash va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv orqali milliy ongni shakllantirishning samarali strategiyalari keltiriladi. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning lingvistik, adabiy, ijtimoiy va estetik rivojlanishini ta’minlaydi.