(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish usullari, ularning samaradorligini oshirish metodikasi hamda ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Ijodiy tafakkur bolalarning muammolarni hal qilish, fikr yuritish, tasavvur va fantaziyasini rivojlantirish qobiliyatlarini shakllantiradi. Maqolada pedagogik adabiyotlar, ilmiy tadqiqotlar hamda amaliy tajribalar asosida olingan natijalar asosida metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shu bilan birga, maqolada o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirishga yordam beruvchi o‘yinlar, interaktiv mashg‘ulotlar va loyiha ishlari kabi amaliy usullar ko‘rib chiqilgan.