(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ish bolalar kardioxirurgiyasining asosiy yo‘nalishlari, tug‘ma va orttirilgan yurak nuqsonlarini aniqlash, davolash hamda jarrohlik amaliyotlari samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlanadi. Bolalarda uchraydigan yurak kasalliklarining erta tashxislanishi, operatsiya oldi tayyorgarligi, jarrohlik texnikalari va operatsiyadan keyingi reabilitatsiya jarayonlari ilmiy asosda yoritiladi. Zamonaviy texnologiyalar — minimal invaziv usullar, kateter asosida bajariladigan muolajalar va sun’iy qon aylanishi tizimlari bolalar kardioxirurgiyasining rivojlanishiga katta hissa qo‘shmoqda. Tadqiqot bolalarda yurak operatsiyalarining xususiyatlari, xavfsizlik tamoyillari va davolash natijalarini baholashga qaratilgan.