(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada raqamlashtirilgan ta’lim muhiti sharoitida biofizika fanini o‘qitishda virtual laboratoriya texnologiyalaridan foydalanish samaradorligi chuqur o‘rganildi. Tadqiqot jarayonida virtual laboratoriyalar yordamida biologik va fizik jarayonlarni modellashtirishning talabalarda nazariy bilimlarni puxta o‘zlashtirish, eksperimental fikrlashni rivojlantirish, murakkab hodisalarni vizual tahlil qilish hamda amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilindi. Shuningdek, virtual tajribalar o‘quvchilarning o‘quv jarayoniga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish, mustaqil ta’limga tayyorlik darajasini kuchaytirish, eksperimentlarni xavfsiz sharoitda takrorlash imkoniyatini kengaytirishi kabi jihatlar empirik ma’lumotlar asosida asoslab berildi.