(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур мақолада ўсмирлик даврида юз берадиган психологик улғайиш жараёнлари, уларнинг босқичлари ва ижтимоий-психологик омилларнинг таъсири ёритилган. Шунингдек, ўсмирларнинг эмоционал барқарорлиги, ўзини англаш, мустақил фикрлаш, шахслараро муносабатлар ва иденфикация жараёнлари илмий манбалар асосида таҳлил қилинган. Тадқиқотда ўсмирлик даврининг мураккаб психологик хусусиятлари ва уларни тўғриллаш бўйича самарали ёндашувлар таклиф этилган.