(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida innovatsiyalarni jamoa orqali joriy etishning samarali boshqaruv strategiyalari keng miqyosda tahlil qilinadi. Maktab yoki politexnikum rahbari uchun innovatsion boshqaruv nafaqat yangi texnologiyalarni joriy qilish, balki jamoani motivatsiya qilish, ijtimoiy psixologik muhitni mustahkamlash, o‘qituvchilarning malakasini oshirish va o‘zgarishlarga tayyorlik darajasini shakllantirishni ham qamrab oladi. Maqolada jamoaviy innovatsion jarayonlarni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, liderlik modellari, kommunikatsiya tizimining ahamiyati, qaror qabul qilish mexanizmlari hamda raqamli transformatsiya sharoitida samarali boshqaruvning omillari yoritib beriladi. Shuningdek, innovatsiyalarni joriy etish jarayonida uchraydigan muammolar va ularning oldini olish strategiyalari bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.