(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2025-yil 23-oktabrdagi ПҚ-316-son qarori asosida texnikumlarda ta’lim sifatini oshirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada ta’lim sifatini kafolatlash, pedagog kadrlarni malaka oshirish, dual ta’limni joriy etish, amaliyot va ishlab chiqarish bilan integratsiya qilish, xalqaro va qo‘shma ta’lim dasturlarini kengaytirish, raqamli boshqaruv va sifat nazorati tizimlarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari texnikum bitiruvchilarining mehnat bozorida raqobatbardoshligi, kadrlar salohiyatini oshirish va ta’lim sifatini barqaror ta’minlash uchun tavsiyalar beradi.