(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kichik maktab yoshi bolalarining kognitiv rivojlanishi tez sur’at bilan kechadi, ammo bu davrda xavotirlanish holatlari yosh bolalarda ko’p uchraydi. Maqolada bolalardagi xavotirlanishning maktab muhiti va ijtimoiy omillar bilan bog’liq ta’sirlari tahlil qilinadi. SHuningdek, xavotirlanishning diqqat, xotira, fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlariga salbiy ta’siri ko’rib chiqiladi. Bolada xavotirni kamaytirish uchun ijobiy muhit yaratish, ruhiy tushuntirish, maqsadli vazifalar va relaksatsiya mashqlari kabi usullar tavsiya qilinadi.