(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrda Yevropada adabiyotida shakllangan naturalizm oqimining paydo bo’lishi, uning asosiy tamoyillari, keng tarqalishiga ta’sir qilgan omillar hamda asosiy vakillari haqida fikr yuritiladi.Naturalizmning ilm-fan taraqqiyoti va pozitivistik qarashlar bilan bog’liqligi tahlil qilinadi va oqimning adabiy jarayondagi o’rni yoritiladi.