(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Sohibqiron Amir Temur shaxsini va uning davlat boshqaruvi, harbiy yurishlari hamda madaniy-ilmiy rivojlanishga qo‘shgan hissasini tarixchi olimlarning turli qarashlari asosida tahlil qiladi. Maqolada G‘arb va Sharq tarixchilari, xususan, Ibn Arabshoh, Sharafuddin Ali Yazdiy, Ruy Gonsales de Klavixo, Gyustav Le Bon, Rene Groussest, va O‘zbekistonlik olimlar Ibrohim Mo‘minov, Ahmad Aliyev, Gaybulla Boboyorov kabi mutaxassislarning Temurga bergan baholari qiyosiy o‘rganiladi.