(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada mamlakatning tashqi investitsiya salohiyati, uni shakllantiruvchi omillar hamda investitsion muhitning jozibadorligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Tashqi investitsiyalarni jalb etish jarayoniga ta’sir qiluvchi iqtisodiy, institutsional va huquqiy omillar batafsil yoritilgan. Shuningdek, global investitsiya tendensiyalari, transmilliy korporatsiyalarning faoliyati va ularning iqtisodiy rivojlanishga qo‘shayotgan hissasi empirik misollar asosida ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning tashqi investitsiya salohiyati, mavjud imkoniyatlari va strategik ustuvor yo‘nalishlar tahlil qilinib, investitsion jozibadorlikni oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.