(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda xorijiy tillarning jamiyat rivojidagi o‘rni, ularning siyosiy, iqtisodiy hamda ma’naviy jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, o‘quvchilarda til kompetensiyasini rivojlantirish, xalqaro maydondagi raqobatbardoshlikni oshirish, diplomatik aloqalarni kengaytirish va jahon axborot makoniga integratsiyalashuvda xorijiy tillarning ahamiyati amaliy misollar orqali yoritiladi. Mavzu doirasida olib borilgan davlat siyosati, islohotlar va ta’lim tizimidagi ustuvor yo‘nalishlar ilmiy yondashuv asosida ochib beriladi.