(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada taʼlim jarayonida diqqatning ahamiyati va uning asosiy vazifalari ilmiy-nazariy nuqtai nazardan yoritib beriladi.Diqqat oʻquv faoliyatining markaziy psixologik omili boʻlib, oʻqituvchining bilimini qabul qilishi,eslab qolishi va qayta tiklashi jarayonlariga bevosita taʼsir koʻrsatadi.Maqolada diqqatning turlari,ularni taʼlim jarayonida namoyon boʻlishi hamda oʻquvchilarda diqqatni shakllantirish va boshqarishning samarali usullari tahlil qilinadi.Shuningdek,taʼlim samaradorligini oshirishda oʻqituvchining diqqatini boshqarish boʻyicha strategiyalari,dars jarayonida oʻquvchilarning faolligini taʼminlash usullari va psixologik muhitning ahamiyati koʻrsatib oʻtiladi.