(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yashil energiya (YE) va raqamli texnologiyalar (RT) ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirishning eng samarali yo‘nalishlaridan biri sifatida ilmiy va iqtisodiy adabiyotlarda keng aks etgan. Tadqiqotlarda YE energiya sig‘imini kamaytirish orqali va RT jarayonlarni optimallashtirish natijasida sezilarli darajada qisqartirish imkonini berishi qayd etiladi. Maqolada nazariy-ilmiy yondashuvlar, empirik statistik ma’lumotlar, sanoat 4.0 vositalari, qayta tiklanuvchi energiya tizimlarining iqtisodiy samaradorlik indeksi, energetik monitoring, OEE–Cost korrelyatsiyasi va real sektor uchun model prototipi tahlil qilinadi. Statistik dalillar grafik va tasvirlar orqali vizual asoslantiriladi.