(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida elektron tijoratning jadal rivojlanishi raqamli infratuzilmaning kengayishi, to‘lov tizimlarining takomillashuvi va aholining internetdan foydalanish darajasining oshishi bilan bevosita bog‘liq. So‘nggi yillarda mahalliy platformalar soni ortib, kichik bizneslar uchun onlayn savdo yangi imkoniyatlarni yaratmoqda. Elektron kataloglar, logistika xizmatlari va mobil ilovalar orqali mahsulot yetkazib berish jarayonlari yanada qulaylashmoqda. Davlat tomonidan yaratilgan huquqiy asoslar tadbirkorlar uchun xavfsiz va tartibli raqamli bozor muhitini shakllantirishga xizmat qilmoqda. Elektron tijoratning keng tarqalishi iste’molchilar xulq-atvorini o‘zgartirib, masofaviy xaridlarni odatiy holga aylantirdi. Shu bilan birga, raqobatning kuchayishi xizmat sifati, narx shaffofligi hamda innovatsion yechimlarning paydo bo‘lishiga turtki bermoqda. Shuningdek, raqamli marketing strategiyalarining jadallashuvi, xalqaro savdo platformalari bilan integratsiya jarayonlari va sun’iy intellektga asoslangan xizmatlarning qo‘llanilishi elektron tijorat ekotizimini kengaytirib, global raqobatga moslashtirmoqda. Bu jarayonlar iqtisodiy o‘sish va innovatsion rivojlanishni qo‘llab-quvvatlaydi hamda yana yangi imkoniyatlar yaratadi.