(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada Konstitutsiyaning inson huquq va erkinliklarini himoya qilish va ta’minlashdagi asosiy rolini chuqur o‘rganishga qaratilgan. Maqolada Konstitutsiyaning huquqiy tabiati, uning normativ ahamiyati, inson huquqlarini kafolatlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Zamonaviy demokratik jamiyatlarda Konstitutsiyaning fuqarolik erkinliklarini ta’minlovchi vositasi sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda Konstitutsiyaviy sudlar, ombudsman instituti va boshqa huquqiy mexanizmlarning samaradorligi, shuningdek ularning amaliy qo‘llanilishidagi muammolar tahli qilinadi. Maqola konstitutsiyaviy islohotlar, huquqlarni himoya qilishning zamonaviy usullari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollariga alohida e’tibor qaratadi.