(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Fransiya qiroli Lyudovik XV hukmronligi va uning diplomatiyasi haqida to’xtalib o’tilgan. Lyudovik XV davri Fransiya tarixida muhim voqealar va o’zgarishlarga boy bo’lgan. U o’z davrida ko’plab mustamlakalar egalladi, yirik urushlarda ishtirok etdi va diplomatik aloqalar orqali Fransiyaning xalqaro mavqeini rivojlantirdi. Ayniqsa, Fontenoy jangi, yetti yillik urush kabi voqealar uning hukmronligining asosiy nuqtalari sifatida ajralib turadi. Shu bilan birga, Fleuri boshqaruvi davri va Fransiyaning ko’plab xalqaro qarama-qarshiliklarga duchor bo’lishi kabi ichki siyosiy jarayonlar ham yoritilgan.