(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning (Facebook, Instagram, Telegram, TikTok va boshqalar) diqqatni jamlash jarayoni hamda xotira tizimiga ko‘rsatadigan ta’siri sodda va hayotiy misollar asosida tahlil qilinadi. Kognitiv yuklama, dopamin sikli, uzilishlar chastotasi va ko‘p vazifalilik odati diqqatning barqarorligi hamda ma’lumotni uzoq muddatli xotiraga kodlash jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi izohlanadi. Shuningdek, bildirishnomalarni boshqarish, vaqt bloklari, faol qayta ishlash va interval takrorlash kabi amaliy yondashuvlar orqali o‘qish va mehnat samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi.