(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada xotiraning asosiy turlari (ishchi/xotira sig‘imi, epizodik, semantik, protsedural) va modal yo‘nalishlari (vizual, verbal, fazoviy) bo‘yicha qisqa skrining testlari taklif etiladi hamda ularning baholash mezonlari keltiriladi. Tajribaviy protokol quyidagi subtestlardan iborat: Verbal Ro‘yxat Qayta Aytish (RAVLT’ga o‘xshash), Vizual Shaklni Qayta Chizish va Esga Tushirish (ROCF soddalashtirilgan), Raqam Oralig‘i (Digit Span), Fazoviy Oralig‘ (Corsi usuliga o‘xshash) hamda Kutilayotgan Vazifa (prospektiv xotira) bandi. Namuna sifatida 30 nafar talaba bo‘yicha o‘tkazilgan pilot o‘lchov natijalari taqdim etilib, ballar taqsimoti va profil tahlili asosida xotira tipi haqidagi xulosalar chiqariladi.