(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining huquqbuzarliklarning kelib chiqish sabablari va ularga imkon berayotgan shart sharoitlarni aniqlash hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha taqdimnoma kiritish faoliyatining mazmuni, huquqiy asoslari va amaliy samaradorligi chuqur tahlil qilinadi. Amaldagi qonunchilik talablari, inspektorlarning kundalik xizmat faoliyati, taqdimnoma institutining real natijadorligi va tizimdagi mavjud muammolar ilmiy asoslarda o‘rganilib, taqdimnoma jarayonini takomillashtirish bo‘yicha zamonaviy takliflar ishlab chiqiladi. Maqola profilaktika inspektorlarining vakolatini kengaytirish, raqamlashtirilgan ijro nazorat tizimini joriy etish, psixologik va sotsiologik tahlillarni kuchaytirish hamda taqdimnomalarning huquqiy kuchini oshirish bo‘yicha amaliy va nazariy xulosalar bilan boyitilgan.