(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida uchraydigan geografik tasvirlar, shahar va mamlakatlarning tarixiy oʻrni hamda ularning siyosiy, iqtisodiy va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Asarda Farg‘ona, Xuroson, Andijon, Hindiston kabi hududlarning tabiiy-geografik xususiyatlari, aholisi, shaharsozlik darajasi va strategik mavqei haqida Boburiy kuzatishlar yoritilgan. Tadqiqot Boburning geografik tavsiflarining ilmiy ahamiyatini ko‘rsatib berishga qaratilgan.