(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XVI asr shoir, davlat arbobi va ulamosi Poshshoxojaning biografiyasi, tarixiy-siyosiy faoliyati hamda adabiy merosi asosan uning , Miftoh ul-adl”, , Gulzor” singari nasriy va nasriy-hikoyat asarlari, shuningdek ruboiy, g’azal va qita janridagi she’rlari tahlil qilinadi. Asarlarining mazmuni, u orqali yurt boshqaruvi, adolat, axloq va davlat/raiyat munosabatlari masalalari ko’tarilganligi ko’rsatiladi.