(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Diqqat Yetishmovchiligi va Giperaktivlik Sindromi (ADHD) bolalik davrining eng koʻp uchraydigan neyro-rivojlanish buzilishlaridan biri sifatida tahlil qilinadi. Sindromning asosiy klinik koʻrinishlari – doimiy eʼtiborsizlik, ortiqcha giperaktivlik va impulsiv xatti-harakatlar chuqur yoritilgan. Maqolada ushbu buzilishlarning taʼlim muvaffaqiyatiga, ijtimoiy munosabatlarga va bolaning umumiy ruhiy salomatligiga koʻrsatadigan salbiy taʼsirlari taʼkidlanadi. Shuningdek, samarali davolash yondashuvlari, xususan, tibbiy aralashuvlar (farmakoterapiya) hamda xulq-atvor terapiyasi va ota-onalar treningi kabi psixologik yordam usullarini birgalikda qoʻllashning ahamiyati yoritilib, erta tashxis va kompleks yondashuv orqali bolaning hayot sifatini sezilarli yaxshilash mumkinligi xulosa qilinadi.