(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft SQL Server ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimining oddiy instrumental vositalari, ularning asosiy funksional imkoniyatlari va amaliy qo‘llanilishi ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida SQL Server Management Studio, SQL Server Profiler, Configuration Manager, Import and Export Wizard hamda Database Diagrams vositalarining ma’lumotlar bazasini yaratish, boshqarish, monitoring qilish va optimallashtirishdagi o‘rni o‘rganildi. Har bir vositaning afzalliklari, cheklovlari hamda ularning amaliy samaradorligi tahlil qilinib, ma’lumotlar bazasi bilan ishlashda ularning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, SQL Server’ning oddiy instrumental vositalaridan samarali foydalanish tizim xavfsizligi, barqarorligi va ishlash unumdorligini oshirishda muhim omil hisoblanadi.